torsdag, april 25, 2024
Google search engine
HomeAndreNovo Nordisk-aktier: Hvorfor folk kigger på det

Novo Nordisk-aktier: Hvorfor folk kigger på det

Novo Nordisk er en dansk virksomhed, der har specialiseret sig i fremstilling af diabetesbehandlingsprodukter. Virksomheden har hovedkvarter i København og har en markedsværdi på 122,5 milliarder dollars i september 2017. Selskabets aktier handles på NASDAQ OMX Copenhagen-børsen under symbolet NVO.Novo Nordisk er verdens største insulinproducent og har en andel på 25 % af det globale insulinmarked. Virksomheden fremstiller også andre diabetesrelaterede produkter som f.eks. glukagon, GLP-agonister og dipeptidylpeptidasehæmmere (DPP-I’er). I 2016 genererede Novo Nordisk’s diabetesprodukter en omsætning på 71,0 mia. danske kroner (ca. 11,0 mia. USD).

Novo Nordisk er en stor og diversificeret virksomhed med aktiviteter i mere end 170 lande. Virksomheden har ca. 38.000 medarbejdere på verdensplan. Novo Nordisk-aktier ejes af en række institutionelle investorer, herunder pensionsfonde og forsikringsselskaber. Ca. 20 % af selskabets aktier er ejet af danske investorer.

Novo Nordisk-aktien har klaret sig godt i de seneste år, og selskabets aktiekurs er steget med mere end 50 % siden 2013. Selskabets stærke resultater skyldes en række faktorer, herunder dets diversificerede produktportefølje, effektive produktions- og markedsføringsaktiviteter og gunstige prismiljøer.

Fremadrettet er Novo Nordisk godt positioneret til at fortsætte sin stærke præstation. Virksomheden investerer kraftigt i forskning og udvikling (F&U) og har en række lovende nye produkter i pipelinen. Desuden nyder Novo Nordisk godt af gunstige langsigtede tendenser som f.eks. den aldrende befolkning og den stigende globale udbredelse af diabetes.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments